Kertokaas,jos joillain on kokemuksia nk.Lock-up-kytkimestä.Mulla Hornetin kytkin nöyrtyy kolmosella ja sitä suuremmilla vaihteilla,kun ahtopaineet nostaa tonne barin tuntumaan!Ei auta jäykemmät jouset+parit prikatkaan.Ja ajettu on vasta 18tkm.
Ameriikoista olis tulossa em.kytkinhärpäke.Kiihdytyspuolella ovat ainakin käyttäneet,mutta pitäis kuulemma käydä ihan katukikkailuunkin.
Siis tietoa/kokemuksia jos löytyy??
Joo.Kysytty on.Moneltakin foorumilta!Aattelin nyt kysäistä täältäkin,kun Busa nyt sattuu olemaan yks eniten viritetty pyörä for ever.Aattelin,et josko jollain olis ollut Busansa kanssa myös kytkinongelmia.
tetsa kirjoitti:Ooks Viaberi Harrilta kyselly. Laita niissä kuulemma kytkimet kestää.
Kysytty on Viaberilta,samoin ku Kelahaaralta(ProBoost) ja Ollikaiselta.
Jenkkilästä tilasin moisen laitteen.Käytännön kokemukset lähinnä kiinnostaa.Kiihdytyspuolella käyttävät kuulemma.Ja Busallahan myös "viihdytellään" runsaasti.Että siks täällä kyselen.
Itse joskus selvittelin tota lock-up:n hintaa.. Itse lock-up taitaa olla jotain 300e luokkaa, billet hubi 500e ja kykän kuori (vaatii modatun) + koneistettu painelevy 200e..
Eli tollasen about tonnin karkeasti maksaa, ehkä aavistuksen alle mutta noin "puhekielisessä" kilon setti.
Käytettävyydestä ei muuta tietoa kuin, että riippuen miten noita painoja siihen "hämähäkkiin" laittaa niin sillä säädellään missä kohtaa kykä puree kunnolla kiinni.. Se säätäminen onkin ilmeisesti se haastavin homma tossa prokkiksessa (jos haluaa hifistellä)..
BussiJussi kirjoitti:Kertokaahan "tyhmälle" tästä lock upista.... Millanen se on käyttää normiajossa, pitääkö olla sifteri, että vaihdot onnistuu, yms... Hinta yms....
:p :p
Et määritellyt mitä tarkoittaa 'normiajo', mutta nopeusrajoitusten ja liikenteen mukaan ajellessa tuo toimii kuten vakiokytkin. Pienillä nopeuksilla (alle motarivauhtien) kytkinvoima määräytyy sinne asennettujen jousien mukaan.
Ei tartte sifteriä.
Lisää kymysyksiä? Joutuuko noiden jousien kanssa pelamaan kovin että pärjää normiajot ja täyskaasuajot vai onko valmiiksi säädöissään. Siis tuollainen multistage.
Täyskaasuvaihtaminen kuten ennenkin (jossei ole sifteriä): kaasu kiinni hetkeksi, potku vaihdekiksiin ja kaasu auki. 2-stagessa on nimensä mukaisesti pari vaihetta: 1-stage perustuu jousiin kuten orggiskytkinkin, 2-stage tulee avittamaan jousia nopeuden kasvaessa. Jos ajaa kadulla ja lentokentällä, säätö on helppo nakki: maksimipainot käpäliin niin eipähän luista (nopeuksilla siis).
Stripillä viilattavaa on enemmän, kun pitää löytää sopiva kombinaatio kytkinjousien ja painojen suhteen jotta kaikille vaihteille sopiva kompromissi löytyy, pyörä-, rata- ja kelikohtaisesti.
Multistagesta ei omakohtaisia kokemuksia, siinä on enempi noita vaiheita joita viilata. Progressiivisempi, mahdollistaa enemmän luistattamista lähtemisen helpottamiseksi tehokkaalla pyörällä. Tuolla MTC:n tiivistelmä noiden kytkintyyppien eroista.
Elikkäs normi katuajoon tollanen stage-2 ois varmaan ok...? Jos kerran kesään käy vartilla, ja parikertaa lentokentällä, muu ajo tourinkia...!? Tartteeko "billet hubin" (eli mikä se on)? Muut osat on jo selvillä!!?
Hayabusa GenII 100m/s Club Finland
100mph kelkalla
100km/h veneellä
Ihan ite ajoin, omilla katiskoilla!
Savolaista huippunopeus"toilailua" jo vuodesta 1999
"yli kolmepuolsataa, tutka ei näyttänyt"
"ei lukemaa, liian lujaa"
BussiJussi kirjoitti:Elikkäs normi katuajoon tollanen stage-2 ois varmaan ok...? Jos kerran kesään käy vartilla, ja parikertaa lentokentällä, muu ajo tourinkia...!? Tartteeko "billet hubin" (eli mikä se on)? Muut osat on jo selvillä!!?
Tosta koko setti.. tosin tota pientä billet käikälettä ei tarvitse kun ostaa ton ison billet hubin..
BussiJussi kirjoitti:Elikkäs normi katuajoon tollanen stage-2 ois varmaan ok...? Jos kerran kesään käy vartilla, ja parikertaa lentokentällä, muu ajo tourinkia...!? Tartteeko "billet hubin" (eli mikä se on)? Muut osat on jo selvillä!!?
Minä olen ollut tyytyväinen. Ei mitään säätelytarpeita kasaamisen jälkeen, kytkin kevyt/normaali käyttää katuajossa mutta about 120km/h jälkeen kytkin on kiinni koneen kierroksista riippumatta eli takakumia riepoo... Tällöin huomaa myös kahvassa että nyt on rutistusta, eli jos tapana käytellä kytkinkahvaa +200 nopeuksissa niin ranteet kuntoon. Dynossa saatiin irroitustanko leipomaan kiinni kun kaksinkäsin vedettiin kytkin pohjaan vedon lopussa.
Jos laittaa hubipyörän samaa sarjaa niin ei tarvinne kummastella välysten kanssa kasatessa. Se on se kytkimen sisempi pyörä, samalla korvautuu se alkuperäinen back torque limiter -kalistin. Ei se hubi pakollinen ole, mutta mitoissa voi olla eroja kun paketoi lockup-käikäleen kytkimen niskaan: irroitusvälykset täytyy tarkistaa asennuksen jälkeen.
BussiJussi kirjoitti:Elikkäs normi katuajoon tollanen stage-2 ois varmaan ok...? Jos kerran kesään käy vartilla, ja parikertaa lentokentällä, muu ajo tourinkia...!? Tartteeko "billet hubin" (eli mikä se on)? Muut osat on jo selvillä!!?